"На пологи запрошують фотографа" - українка розповіла про вагітність в Туреччині


У Туреччині стало модним трендом запрошувати фотографа на пологи, який зніматиме першу зустріч малюка з мамою. Вже через кілька годин після пологів маму та малюка починають відвідувати численні родичі та друзі. Вони приносять новонародженому у подарунок золото у вигляді монеток.
"Гостей пригощають щербетом та спеціально приготованим солодким напоєм яскраво-малинового кольору. В напій додають гвоздику та інші пряності і пропонують породіллі для посилення лактації. Часто палату прикрашають кульками, бантами, написами з ім'ям малюка, готують цукерки, печиво, які цікаво презентовані у заздалегідь замовлених обгортках та інші дрібниці, які роздають гостям як сувенір на згадку про особливу подію. Як правило, декоруванням палати займаються близькі родичі або замовляють професійну івент-агенцію", - розповідає українка Іванна Шахінкая , повідомляє Ukrayna.
"Бути вагітною в Туреччині одне задоволення. Турецькі лікарі відносяться до вагітності як до природнього процесу, в який слід якнайменше втручатись. Жінок не навантажують надмірною кількістю аналізів та обстежень. Вагітну не обмежують у їжі, дозволяється все в розумних кількостях. Не виписують ліків, - розповідає Іванна Шахінкая. - Туркені надають перевагу кесаревому розтину і за офіційною статистикою Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) відсоток таких операцій у Туреччині становить десь 56%. Хоча, мені здається, що цей відсоток значно вищий. У колі наших знайомих, яке налічує більше 50 чоловік, лише мама мого чоловіка та її однолітки народжували природнім шляхом".
У Туреччині існує два види медичного страхування – державне та приватне. Перше забезпечує безкоштовний доступ до всіх медичних послуг в державних лікарнях та частково покриває витрати.
"Якщо жінка не працює, вона має право користуватися державною страховкою свого чоловіка. Модель страхової медицини дає можливість усім громадянам навіть з невеликим доходом регулярно звертатись до приватних лікарень, яких тут величезний вибір і на будь-який гаманець. Навіть у найдешевших запропонують одномісну комфортабельну палату з окремою ванною кімнатою. А також можливістю залишитись в палаті одному з родичів на ніч, щоб допомагати з малюком після народження".
Дуже часто пакистанці одружуються з далекими родичами, іноді навіть із двоюрідними. Бідні і багаті між собою шлюби не укладають за жодних обставин, каже вінничанка Олена Коразон. Вона вже 7 років заміжня за турком, живе у Пакистані. Там займається оформленням свят та церемоній.

Related

Цікаво 6735415763855516980

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item