Вітамін С: 6 найважливіших властивостей

Усім зі шкільної лави відомо, що головне призначення аскорбінової кислоти – профілактика гіповітамінозу, який може призвести до важких захворювань на цингу.
- Допомагає при зниженні ваги. Ефективність метаболізму жирової тканини значно посилюється при нормальному або трохи підвищенному рівні вітаміну С в крові.
- Протидіє інфаркту міокарда. Біологічне значення аскорбінової кислоти – поліпшення плинності крові. Ця властивість полегшує просування формених елементів по судинах, перешкоджаючи тромбоутворенню.
- Омолоджує шкіру. Процеси старіння в клітинах верхніх дермальних шарів йдуть швидше у тих людей, які вживають мало продуктів, що містять вітамін С. В результаті зморшки і «апельсинова кірка» з'являються швидше.
- Прискорює загоєння ран. Дрібні подряпини і навіть післяопераційні розрізи загояться швидше в тому випадку, якщо в організмі багато вітаміну С, який має антибактеріальну дію, перешкоджаючи розмноженню мікроорганізмів у рані.
- Прискорює одужання при простудних інфекціях. Одна з найважливіших властивостей аскорбінової кислоти – зміцнення імунітету. Тому у ГРВІ не буде шансів надовго вивести з ладу організм, якщо хворий приймає хоча б кілька драже з вітаміном С на добу.
- Бореться з раком. Основа будь-якого злоякісного новоутворення – нестримне зростання патологічних клітин. Аскорбінова кислота уповільнює цей процес, перешкоджаючи метастазуванню пухлин.