Депутати назвуть ватажків бойовиків представниками Росії


Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заявив, що після ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу політики в публічних виступах перестануть вживати абревіатури ДНР і ЛНР.
Про це повідомляє "112 Україна".
Після ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу щодо ватажків окупованих територій будуть використовувати вислів "представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації".
"Коли цей закон буде прийнятий, ми навіть у публічних виступах, сподіваюся, журналістська спільнота нас підтримає, перестанемо згадувати так звані ДНР, ЛНР і будь-які натяки на них. Якщо буде бажання говорити про те, що відбувається на окупованій території, треба буде сказати "представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації", це буде правильна і виважена термінологія в контексті прийнятого законодавства", – сказав Іван Вінник, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.
Він додав, що законопроект загалом урегулює використання термінології щодо окупованих територій.
У першому читанні законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей, ініційований президентом України Петром Порошенком, який Верховна Рада ухвалила 6 жовтня. Документ урегульовує правові основи використання Збройних сил України на сході країни, водночас Росію визнано агресором.

Related

Події в Україні 6543990648857543658

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item