Соболєв висловив побоювання щодо свого наступника


Звільнений з посади голови антикорупційного комітету Єгор Соболєв побоюється, що його наступник зведе нанівець антикорупційне законодавство.
Про це нардеп сказав в інтерв'ю.
"Найбільше переживаю, щоб створене нами антикорупційне законодавство не покромсали. Щоб не забрали незалежність у антикорупційного бюро, антикорупційної прокуратури. Щоб не закрили від людей інформацію про декларації, про власників землі, автомобілів, нерухомості. Ми новими законами зробили її доступною. Це все – удари не лише по президенту, а й по багатьох корупціонерах. Вони не хочуть, щоб суспільство знало про їхні статки і не запитувало, де вони це взяли.
Це був перший закон, який я провів у цьому сесійному залі, - ми переписали поняття "незаконне збагачення". Тепер посадовець повинен доводити, що він заробив чесно. Якщо не може довести – він злочинець і майно можна конфісковувати. Це законодавство дуже багатьох корупціонерів лякає", - сказав нардеп.
Соболєв зазначив, що за його головування комітет проаналізував понад 6 тис. законопроектів. У 383 із них виявив корупційну складову.
Народні депутати 256 голосами підтримали звільнення Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Рішення ухвалили на вечірньому засіданні 7 грудня.

Related

Політика 6217577043820864045

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item