Росіянина Агєєва засуджено до 10 років позбавлення волі

Віктор Агєєв
Новоайдарський районний суд Луганської області ухвалив рішення присудити російському військовому Віктору Агєєва, якого влітку 2017 захопили в районі Жолобка Луганській області, до 10 років позбавлення волі.
Про рішення суду повідомив адвокат росіянина Віктор Чевгуз.
"Прокурор просив засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією належного йому майна. На думку захисту, запропонована прокурором кваліфікація скоєного Агеєвим В. по ст. 258-3 ч. 1 КК України (участь у терористичній організації) є помилковою. І хоча суд і погодився в цій частині з прокурором, ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і в мірі покарання. На наш погляд, із урахуванням пом'якшуючих обставин, покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, є надмірно суворим", - заявив Чевгуз.
Нагадаємо, що влітку 2017 року українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу супротивника в районі Жолобка Луганської області.
Під час бою було знищено двох бійців окупаційних військ РФ, в тому числі, кадрового російського офіцера Олександра Щербака з позивним Алекс.
Ще четверо диверсантів, серед яких виявився і Віктор Агеєв, були захоплені в полон. За даними ЗМІ, Агєєв служив за контрактом у військовій розвідці.
У той же час в Міноборони РФ його причетність до ЗС РФ традиційно заперечують, заявляючи, що він нібито звільнився зі служби у травні 2016 року.

Related

Події в Україні 7681862943702230228

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item