Шабунін повідомив про затримання чоловіка юристки ЦПК

Шабунін заявив, що чоловіка глави юридичного відділу ЦПК затримали без пояснень
Голова громадської організації Центр протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін повідомив про те, що ввечері в четвер, 25 січня, поліція забрала у відділок чоловіка керівника юридичного відділу організації Олени Щербан.
Він зазначив, що 26 січня Щербан представляла інтереси ЦПК у суді проти СБУ.
"Тільки що чоловіка нашого керівника юридичного відділу з дому забрала поліція. Без пояснень. Без всяких документів", - заявив Шабунін.
16 серпня 2017 року, в Дніпровському відділенні поліції Києва голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в побитті Всеволода Філімоненка.
Шабунін заявляв, що вдарив його по обличчю за образу колеги. У Facebook він звинуватив Філімоненка в замовній кампанії з метою компрометації. Пізніше прокуратура Києва погодилася перевірити статус Філімоненка - чи є він дійсно журналістом.
Крім того, 2 серпня стало відомо, що слідче управління київської податкової відкрило кримінальне провадження проти керівників громадської організації Центр протидії корупції.
Міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International Україна закликала до прозорості у справі Шабуніна.
"Жодна зі "справ Майдану", справа про розстріл Небесної Сотні або справи про перешкоджання роботі журналістів в 2016 році так швидко не розслідувалися. Ми можемо стверджувати, що "справа Шабуніна" є нічим іншим як показовою розправою", -зазначав глава TI Україна Ярослав Юрчишин.

Related

Політика 8377178462611645594

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item