В Євросоюзі взяли до відома "кремлівський список" США

ЄС: Мова не йде про список санкцій. Це - доповідь
Європейський союз постійно аналізує свої обмежувальні заходи відносно Росії і не пов'язує це з аналогічними діями США.
Про це у відповідь на рішення американського Міністерства фінансів розповів один з офіційних представників ЄС в коментарі Інтерфакс-Україна.
"При цьому зазначу, що всі обмежувальні заходи ЄС піддаються постійному аналізу. Будь-які рішення про продовження, поправки або зняття санкцій можуть ухвалюватися Радою ЄС при одностайному голосуванні всіх 28 членів Європейського союзу", - нагадали в ЄС.
Разом з тим, Брюссель прийняв до відома опублікований міністерством фінансів США доповідь.
"Я пропоную вам звернутися до цієї доповіді, в якій чітко вказується, що мова не йде про список санкцій", - заявив співрозмовник агентства у відповідь на прохання прокоментувати появу "кремлівського списку".
30 січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.
Всього в списку вказано 210 імен: 114 високопоставлених російських чиновників і 96 олігархів.
До вказаних в списку осіб поки не будуть застосовуватися будь-які санкції, однак банки та інші установи в США і Європі все одно можуть відмовитися від ведення з ними справ.
Президент України Петро Порошенко висловив подяку США за публікацію "кремлівського списку" вищих чиновників РФ. Також він заявив, що розраховує на відповідні дії і з боку європейських партнерів для "зміцнення загального трансатлантичного фронту".

Related

Події у світі 470414103141948139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item