За "госпереворот" Мураєва взялися контролюючі служби


Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання з приводу Революції гідності, а також за популяризацію збройних сил Росії.
Про це у Facebook повідомив член Нацради Сергій Костинський, пише LB.ua
"На підставі депутатського запиту групи народних депутатів - Ірини ГеращенкоІрини Фріз та Марії Іонової, а також звернення Служби безпеки України Національна рада призначила перевірку", - повідомив він.
Предметом позапланової перевірки стануть два епізоди.
Нацрада зафіксувала трансляцію передачі "Український формат" за участю депутата, власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва, який заявив про те, що події кінця 2013-го - початку 2014 року в Києві були "государственным переворотом".
"Крім того, зафіксовано систематичне порушення в ефірі телеканалу теми "державного перевороту в Україні" співробітниками каналу, ведучими передач і запрошеними гостями: Євгеном ЧервоненкомНадією СавченкоДіаною ПанченкоВ'ячеславом Піховшеком та іншими", - написав Костинський.
Висловлювання про "державний переворот" за змістом аналогічні офіційній політичній і пропагандистської позиції країни-агресора, яка спрямована на виправдання військової агресії проти України й анексії Криму Російською Федерацією, вказав член Нацради.
"Ці висловлювання базуються на упередженості, маніпулюванні громадською свідомістю, зокрема шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації і такої, що не має нічого спільного зі свободою слова або журналістською діяльністю", - заявив Костинський.
Другим епізодом стало позитивне зображення збройних сил Росії в ефірі телеканалу.
За результатами моніторингу було зафіксовано трансляцію передачі "Світова політика з Олегом Волошиним" на тему ситуації, що сталася в листопаді 2017 року в Сирії.
У передачі було продемонстровано відеоролик, в якому є сцени за участю Повітряних сил Росії з коментарями автора, що можна розглядати як популяризацію авіації країни-агресора.
Також Нацрада винесла попередження телеканалу "112. Україна" за порушення Правил ведення мовлення 26 листопада 2017 року в День пам'яті жертв голодоморів.
У грудні 2017-го активісти заблокували NewsOne мішками з піском і колючим дротом, протестуючи проти політики каналу.
Тоді вимагали від народного депутата Євгена Мураєва "покаятися за сепаратистські висловлювання".

Related

Політика 4356384018119600865

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item