У Вінниці взяли під варту вчительку, яку підозрюють у роботі на ДНР

Суд заарештував підозрювану в шпигунстві

Жінка повідомляла сепаратистам інформацію про розташування підрозділів ЗСУ.

 
Переселеницю з м. Костянтинівка (Донецька обл.), яка працювала у Вінниці вчителькою хімії, затримали за підозрою в роботі на сепаратистів. Про це повідомили в прес-службі Вінницького міського суду.
 
Зазначається, що 59-річна вчителька з листопада до грудня 2017 року інформувала сепаратистів ДНР про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України.
 
"Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 59-річної донеччанки, яка підозрюється у створенні терористичної групи", - йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляється, підозрювана збирала розвідувальну інформацію про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування, засоби Збройних Сил України та інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, і систематично передавала з власного мобільного телефону отримані дані в ДНР.
 
Суддя задовольнив клопотання прокуратури і застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів.
 
Раніше жінка-інформатор ЛНР отримала вісім років в'язниці.
 
До цього в Донецькій області інформатора ДНР засудили до восьми років в'язниці.

Related

Гаряча новина 974098130864623550

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item