WP: Трамп бездоганно вибрав час для надання летального озброєння Україні

Офіційні особи називають ці озброєння "латками", оскільки вони заповнюють ключові слабкості в захисті країни
Президент США Дональд Трамп бездоганно вибрав час для прийняття рішення про надання Україні летального озброєння.
Про це йдеться в редакційній статті The Washington Post.
"Адміністрація Трампа протягом декількох місяців сумнівалася, чи надавати оборонну зброю Україні, але коли вона нарешті перейшла до дій, час було вибрано бездоганно. У середині грудня агресія з боку очолюваних Росією сил різко зросла: важкі артилерійські і ракетні обстріли відверто заперечували тезам про те, що трирічна московська інтервенція в Донецькій і Луганській областях перейшла в стадію замороженого конфлікту. Подейкували, що Володимир Путін бачив в ескалації в Україні спосіб об'єднати підтримку всередині країни напередодні президентських виборів, які відбудуться в Росії в березні", - йдеться в матеріалі видання.
Як зазначається, рішення Трампа надати збройним силам України протитанкові ракети Javelin і узгодити продаж снайперських гвинтівок не зупинить російський наступ, якщо воно матиме місце, "але воно може змусити Путіна взяти паузу".
"Це гідне застосування принципу "світ через силу" президента Рональда Рейгана, від якого Трамп, як зізнається сам, в захваті. Путін повинен усвідомити, що його агресія, або в Україні, або в кіберпросторі, отримає відсіч і спричинить за собою відчутні збитки для нього. Кількість американської зброї, яку отримає Україна, скромна. Але офіційні особи називають ці озброєння "латками", оскільки вони заповнюють ключові слабкості в захисті країни. На східних фронтах українським військовим щодня загрожують ворожі снайпери. Тепер вони зможуть використовувати снайперські системи M107A1, які США їм продають, щоб зрівняти шанси з противником. Аналогічно, Javelin можуть знищувати російські танки в разі нового наступу - і змусити Кремль зважити потенційні нові втрати російських солдатів в Україні, які в Кремлі, як і раніше, заперечують", - зазначає The Washington Post.
Нагадаємо, дані про рішення США почати комерційні поставки великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1 та інших боєприпасів Україні поширили американські видання. Однак прес-секретар Держдепу США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон схвалив експортну ліцензію для України на покупку деякого легкого озброєнняі стрілецької зброї.
За її словами, попередні адміністрації президента також схвалювали ці ліцензії. Держдеп не схвалював продаж зброї безпосередньо українському уряду, а дозволив Україні купувати озброєння в американських виробників.
Пізніше в Держдепі заявили, що США все ж нададуть Україні "посилені оборонні можливості".

Related

Події у світі 2946871452052615841

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item