Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса.
Однією з таких страв є
крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- М'ясо для відбивних 600-700 г
- Шампіньони різані 500 г
- Цибуля 1 шт.
- Твердий сир 60 г
- Часник 3-4 зубчики
- Сметана 21% 150 г
- Борошно 1 ч. л.
- Масло 20 г
- Рослинна олія 2-3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
- Зелень 1 пучок
ПРИГОТУВАННЯ
Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см.
Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.
Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками.
Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини.
Щедро посипати подрібненим часником і зеленню.
Охолодити.
Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити.
На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні.
Смажити до рум'яної скоринки.
Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні.
За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин.
На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.