Ідеальні вареники на заварному тісті з капустою: секрет приготування та рецепт Євгена Клопотенка

Вареники – одна з найпопулярніших та улюблених багатьма українських страв.
Найголовніше при приготуванні страви – зробити вдале, не забите тісто, а також смачну начинку, починаючи від солоної, закінчуючи солодкими.
Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом ідеального заварного тіста для вареників, а також порадою, з якою начинкою вареники будуть смачнішими.

Інгредієнти:
Для заварного пісного тіста:
борошно – 350 г
гаряча вода – 200 мл
соняшникова олія – 3 ст. л.
сіль – дрібка
квашена капуста – 400 г
цибуля – 1 шт.
соняшникова олія – 2 ст. л.
лляна олія – 2 ст. л.
Начинка:
Спосіб приготування:
1. Тісто: у сотейник влийте гарячу воду й нагрійте до 70-80°С.
2. Просійте борошно й туди додайте гарячу воду, сіль та олію, перемішайте ложкою, а далі руками.

3. Зробіть з тіста кулю, огорніть її плівкою і відправте на 30 хвилин у холодильник.
4. Начинка: очистьте й наріжте дрібним кубиком цибулю, обсмажте до золотистості, додайте квашену капусту, перемішайте й тушкуйте близько 10-15 хвилин.
5. Готове тісто розкачайте, зробіть склянкою кружечки.
6. У кожен викладіть начинку, добре заліпіть й відваріть у солоній воді, близько 2-3 хвилин.

7. Готові вареники перекладіть у тарілку, змастіть лляною олією та можна подавати.
