ЄС прийняв зміни для перешкоджання будівництву Північного потоку-2

Євродепутати підтримали зміни в газову директиву ЄС

Відтепер на всі газопроводи, зокрема, на ті, що імпортують сировину, буде поширюватися дія законодавства ЄС - Третього енергетичного пакета, що має завадити будівництву російського газогону Північний потік-2.

Депутати Європейського парламенту підтримали зміни в газову директиву, яка повинна перешкодити будівництву російського газогону Північний потік-2. Про це в середу, 21 березня, повідомляє Польське радіо.
Відзначено, що євродепутати ухвалили звіт голови парламентського комітету Єжи Бузека, який тепер почне переговори з країнами Європейського Союзу щодо остаточної версії оновлених положень.
Як повідомляється, зміни в положення Єврокомісія запропонувала в листопаді 2017 року. Зокрема, йдеться про те, щоб на всі газопроводи, перш за все, ті, що імпортують сировину, поширювалася дія законодавства ЄС - Третього енергетичного пакета.
Відсутність точних положень у цій справі приводило раніше до різного тлумачення євросоюзного закону і дозволяло прихильникам Nord Stream 2 просувати цю інвестицію.
Бузек вважає, що деякі положення в оновленому законі слід загострити і ще більш уточнити. Також він запропонував, щоб у держав ЄС було право тимчасово виводити з-під дії директиви тільки ті газопроводи, які були побудовані до 8 листопада 2017 року, тобто до дати прийняття змін Єврокомісією. Ця умова не виконує Nord Stream 2, завершення будівництва якого заплановано на кінець 2019 року. Для нових газопроводів такий виняток буде можливим протягом максимум п'ятирічного періоду.
При цьому наголошується, що жодне з таких винятків не може загрожувати диверсифікації та безпеці постачання газу в Євросоюз.
Нагадаємо, раніше група сенаторів США вимагала, щоб адміністрація президента Дональда Трампа заблокувала будівництво проекту трубопроводу Північний потік-2. Незабаром Державний департамент США пригрозив санкціями за роботу над Північним потоком-2.

Related

Події у світі 7028512315624813025

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item