Астероїд розміром з футбольне поле наближається до Землі


До Землі на великій швидкості наближається астероїд 2018 FB, який був помічений ще 16 березня. Розміри даного космічного об'єкта можна порівняти з розміром футбольного поля.
Про це повідомляє vladtime.
Згідно з науковими даними, астероїд 2018 FB наблизиться до нашої планети на найближчу відстань за весь час з 29 по 30 березня. Розміри об'єкта вразили експертів своєю величиною. Астероїд підлетить до Землі на відстань у 1,8 млн кілометрів, а швидкість його складе приблизно 8 метрів в секунду.
Вчені впевнені, що космічний об'єкт не становить загрози планеті. Фахівці мають намір продовжити вивчати астероїд. На сьогоднішній день відомо, що об'єкту на один оборот навколо зірки потрібно приблизно три роки, інші дані поки не відомі.
До цього американські астрономи заявили, що загрозу Землі принесе астероїд, який наблизиться до планети в 2135 році. На думку фахівців, саме цей об'єкт і стане причиною загибелі людства.
Астероїди часто перетинають орбіту Землі. Деякі з них несуть потенційну небезпеку через близькість орбіти до траєкторії Землі. Вони наближаються настільки близько, що можуть зіткнутися з нею.

Related

Цікаво 5781000055699713378

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item