Опубліковано подання ГПУ на арешт Савченко

Надію Савченко підозрюють в підготовці держперевороту і теракту

У документах Генпрокуратури, які будуть представлені в парламенті, описуються подробиці теракту, який нібито планувала Савченко.

Радник міністра внутрішніх справ нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook опублікуав копії подання Генеральної прокуратури України на притягнення до кримінальної відповідальності і затримання депутата Надії Савченко.

Геращенко також заявив, що було б краще, якби замість подання на арешт Луценко подав би у Раду подання на примусову психіатричну перевірку Савченко.
Згідно з оприлюдненими документами, Савченко в період з листопада 2017 року по теперішній час скоїла "низку тяжких та особливо тяжких злочинів проти національної безпеки і проти громадської безпеки".
Як зазначається, Савченко при невстановлених обставинах познайомилася з Володимиром Рубаном, який був знайомий і підтримував стосунки з керівниками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим.
У документах наголошується, що Савченко, розділяючи погляди керівників ДНР щодо насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні, "вступила в змову з Рубаном В.В., Захарченком О.В., Тимофєєвим О.Ю. та іншими невстановленими особами, в тому числі учасниками ДНР, про вчинення дій, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні", - йдеться в документі.
Згідно з оприлюдненим текстом, співучасники вирішили реалізувати свій задум шляхом здійснення теракту і посягання на життя державних і громадських діячів, для чого склали поетапний план дій. Як зазначається, для досягнення мети передбачалося застосування зброї, вчинення вибухів і інших дій, небезпечних для життя і здоров'я людей.
"Під час перебування президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів кабінету міністрів, державних і громадських діячів на засіданні Верховної Ради, з використанням мінометів, гранатометів і вогнепальної зброї здійснити обстріл будівель в "урядовому кварталі" Києва... Водночас з цим, з використанням гранат здійснити вибухи всередині будівлі Верховної ради, а з використанням вогнепальної зброї та вибухових пристроїв вбити вищевказаних державних діячів, які будуть присутні на засіданні Верховної Ради, а також здійснити вбивство співробітників правоохоронних органів, які будуть здійснювати дії з припинення терористичного акту", - йдеться в документах.
Крім того, згідно з текстом, Савченко та інші фігуранти планували в нічний час здійснити збройне захоплення будівлі парламенту.
"Водночас з використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї і вибухових пристроїв здійснити збройні напади на житло і транспортні засоби державних діячів і керівників політичних партій, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Олександра Турчинова та інших з метою протиправного позбавлення їх життя", - йдеться документах.
Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко планувала державний переворот і теракт у Верховній Раді.
Пізніше Савченко розповіла про плани отруїти Раду газом.

Related

Політика 1232831564595990585

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item