У Львові заарештували студента-хакера


20-річного студента викрили співробітники кіберполіції у Львові. Він створював і продавав шкідливе програмне забезпечення.
Юнак винайшов вірус, який викрадав дані з браузерів та запам'ятовував натискання на клавіатуру. Призначений для викрадення даних з браузерів і записів усіх натискань клавіатури, повідомляє поліція Львова.
"Шкідливе програмне забезпечення працювало з вбудованим клавіатурним шпигуном. Він записував усі натискання символів на клавіатурі і при кожному 350-му натисканні відправляв ці дані на запрограмований електронний ящик. Також він сканував директорії, що містять настройки веб-браузерів, збережені логіни і паролі від веб-ресурсів і відправляв їх на ту ж електронну пошту або ftp сервер", - повідомляють в поліції.
Юнак використовував IP-адреси університету, в якому навчався. Брав по $5 з кожного клієнта.
У хлопця вилучили комп'ютер і банківську картку, за допомогою якої він отримував готівку. Все це відправили на експертизу. За її результатами приймуть рішення про оголошення студенту про підозру. Відкрили кримінальне провадження.
Працівники СБУ разом із співробітниками Генеральної прокуратури виявили у столиці офіс кремлівських хакерів. Комп'ютерні зловмисники виконували накази ФСБ, організовуючи кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури, державні та банківські установи України. Хакери використовували сервіси анонімізації повідомлень, аби приховати дентифікації атак.

Related

Гаряча новина 6524615983207897049

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item