Молдова просить в України коридор для виходу військових РФ з Придністров'я

Російські війська в Придністров'ї

Раніше представники Росії говорили владі Молдови, що не можуть вивезти озброєння через Україну, зважаючи на складну ситуацію в країні.

Кишинів хоче домовитися з Києвом про надання коридору на території України для виведення російських військ із Придністров'я. Про це в четвер, 12 квітня, заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп на Київському безпековому форумі в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Ми вимагаємо і просимо про виведення російських військ із території Молдови, а також трансформацію нинішніх операцій на Придністров'ї в громадянську місію з міжнародним мандатом, будучи впевненими, що це дозволить створити основу для вирішення придністровського конфлікту через переговори", - підкреслив він.
За словами прем'єра Молдови, коли він говорив на Мюнхенській конференції з безпеки про виведення військ РФ з Молдови, представники РФ пояснили неможливість вивезти озброєння через Україну, зважаючи на складну ситуацію в країні.
"Я його запевнив, що у нас достатньо переконливих потужностей і можливості переконати наших українських друзів зробити коридор, щоб можна було вивезти і озброєння, і амуніцію, які все ще зберігаються на Придністров'ї", - заявив він.
Філіп також зазначив, що незаконна військова присутність в країнах не веде до вирішення конфлікту, а заморожує ситуацію і заохочує деструктивні сили в реалізації планів з відриву частин країн.
Як повідомлялося, Україна і Молдова домовилися про спрощення перетину кордону.

Related

Політика 4847307751813139606

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item