Саміт Північної та Південної Кореї: півострів позбудеться ядерної зброї (оновлюється)


Близько 12:00 за київським часом було підписано спільну декларацію. Лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін погодилися працювати над "повною денуклеаризацією Корейського півострова".
"На Корейському півострові більше не буде війни, і, таким чином, почалася нова епоха миру", - йдеться в заяві.
Кім Чен Ин та Мун Чже Ін заявили, що наступного місяця вони проведуть військові переговори. Планують формально проголосити резолюцію про завершення війни і перетворити нинішнє перемир'я в мирний договір до кінця року. Будуть домагатися поетапного роззброєння. Домовилися забезпечувати співпрацю з міжнародними організаціями, які сприятимуть у цьому.
Лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін планують підписати мирний договір, офіційно завершивши Корейську війну.
Про це повідомляє журланістка ВВС Лора Бікер на своїй сторінці в Twitter.
Обидві країни "домовилися створити спільне відділення зв'язку" в провінції Гезонг, Північна Корея. Офіс буде "підтримувати тісні консультації між владою" і "здійснювати плавний обмін", йдеться в спільній заяві.
"Ми одні і ті ж люди однієї і тієї ж крові, і ми не можемо бути розділені" - заявив Кім Чен Ин.
Місце проведення перших за 65 років переговорів - село Пханмунджом у демілітаризованій зоні між двома державами. Кім Чен Ин готовий обговорити з південнокорейським президентом всі питання, які стосуються поліпшення відносин між країнами, досягнення миру, процвітання і возз'єднання на Корейському півострові, повідомляли місцеві ЗМІ. Зустріч лідера КНДР з Мун Чже Іном почалася о 10:30 за місцевим часом (04:30 за Києвом).
"Ми прибули сюди з відчуттям початку нової історії на шляху до миру і процвітання. Я впевнений, що ми зможемо провести конструктивні переговори, які приведуть до дуже хорошим і значимих результатів ", - заявив лідер КНДР Кім Чен Ин перед початком міжкорейського саміту.
Кім також підкреслив, що готовий виконати всі зобов'язання, до яких прийдуть боку в ході переговорів.
"З цього дня демаркаційна лінія більше не є символом розбрату, вона перетворилася в символ миру", - сказав Мун Чже Ін. Також заявив, що готовий вести переговори хоч весь день.
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив про бажання відвідати офіційну резиденцію президента Південної Кореї Блакитний будинок в Сеулі в будь-який час, повідомляє CNN.
Південнокорейський лідер відвідає столицю КНДР восени. Це офіційна домовленість, повідомляє ВВС.
Переговори продовжилися після перерви на обід.
Перша частина зустрічі тривала дві години. На початку Кім Чен Ин жартома пообіцяв стежити за ракетними запусками, що вони більше не будили президента Південної, повідомляє The Telegraph. Їх зазвичай проводили рано-вранці.
ЗМІ припустили, що Пхеньян таким чином пообіцяв припинити ядерні випробування
Під час переговорів зайшла мова про об'єднання залізниць двох країн.Це запропонувала сестра Кім Чен Ина Кім Е Чжон, повідомляє Associated Press.Якщо це трапиться, то жителі КНДР зможуть пересуватися на швидкісних поїздах, відповів лідер Південної Кореї.
Лідер КНДР запросив до себе президента Південної Кореї Мун Чже Іна у лютому цього року. Запрошення відвідати Пхеньян найближчим часом правитель Корейської республіки передав через свою сестру Кім Йо Ин, у якої була зустріч з Мун Чже Іном у президентській резиденції.

Related

Події у світі 5899596618290597278

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item