Конгрес США схвалив виділення Україні 250 млн доларів на допомогу у сфері безпеки

Конгрес США схвалив виділення Україні 250 млн доларів на допомогу у сфері безпеки
В документ включені основні положення проекту Закону про співробітництво з Україною з питань кібербезпеки
Палата представників Конгресу США прийняла проект закону про Бюджет США на 2019 р на потреби національної оборони, що містить дозвіл на виділення Україні 250 млн доларів допомоги у сфері безпеки, повідомило посольство України в США.
"Сума коштів, яку пропонується виділити для надання допомоги у сфері безпеки України, в тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі 250 млн доларів, що на 100 млн доларів більше, ніж Палата представників пропонувала в поточному, 2018, бюджетному році", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці в Facebook.
У посольстві зазначили, що в документ включені основні положення проекту Закону про співробітництво з Україною з питань кібербезпеки, який, зокрема, передбачає допомогу Україні в посиленні своїх повноважень із захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп'ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприяння участі у програмах обміну інформацією.
"У законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці нашої держави з НАТО", - додали в посольстві.
Відзначимо, що проект закону про Бюджет США на 2019 р на потреби національної оборониповинен бути узгоджений з версією, яку прийме Сенат, і повторно прийнятий обома палатами Конгресу перед поданням на підпис президенту США.
Раніше повідомлялося, що 50 мільйонів доларів з суми допомоги Україні запропоновані виключно для надання летальних видів озброєнь оборонного характеру.

Related

Події у світі 7338073458853663344

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item