США не запросили Китай на навчання в Тихому океані

У США і Китаю розбіжності щодо спірних островів у Південно-Китайському морі

Причиною такого рішення Пентагону стало розміщення Пекіном систем озброєння на спірних островах в Південно-Китайському морі.

США відмовилися запрошувати Китай на військові навчання RIMPAC в Тихому океані. Про це повідомив представник Пентагону Крістофер Логан, передає Reuters.

Він заявив, що таким чином Вашингтон відповів на мілітаризацію Пекіном спірних областей в Південно-Китайському морі.

"У нас є переконливі докази того, що Китай розгорнув протикорабельні ракети, зенітно-ракетні комплекси і електронні глушники в районі спірних островів Спратлі в Південно-Китайському морі", - заявив Логан.

У свою чергу, Пекін вважає неконструктивною відмову Пентагону від запрошення китайських військових на навчання в Тихому океані. Глава МЗС Китаю Ван І після зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео заявив, що дане рішення "не допомагає встановленню взаєморозуміння між Китаєм і США.

"Ми сподіваємося, що США змінять такий негативний підхід", - наголосив він.
У Китаю і низки країн регіону - Японії, В'єтнаму і Філіппін - є розбіжності щодо морських кордонів і зон відповідальності в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях.

США заявляють, що КНР будує штучні острови, робить їх військовими об'єктами і за рахунок штучної суші розширює свої територіальні води. Пекін відкидає звинувачення Вашингтона.

 Раніше повідомлялося, що Китай розмістив ракети класу земля-корабель і земля-повітря на трьох островах архіпелагу Наньша, територіальну приналежність якого оскаржує низка країн регіону.
Нагадаємо, в минулому році глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США не мають наміру миритися з мілітаризацією Китаєм штучних островів у Південно-Китайському морі.

Related

Події у світі 5079351744877672720

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item