Сьогодні в Україні відкриють Бескидський тунель

Сьогодні в Україні відкриють Бескидський тунель
Закінчення будівництва тунелю

Порошенко анонсував запуск української частини V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією шести країн Європи.

Найбільший український інфраструктурний об'єкт останніх десятиліть - Бескидський тунель - відкриють у четвер, 24 травня. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"До відкриття двоколійного Бескидського залізничного тунелю залишаються лічені години. Це не тільки найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас у країні протягом останніх десятиліть. Це проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз - до України", - написав Порошенко.

Президент також зазначив, що тунель - частина міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України і далі - на схід.

"Тут проходить до 40% транзитних вантажів у напрямку до Західної і Центральної Європи", - написав він.

Бескидський тунель розташований у Карпатах, на Бескидському перевалі. Історичний тунель в одноколійному варіанті був побудований у 1886 році. Він уже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, окрім того його слабка пропускна здатність накладала обмеження на весь міжнародний транспортний коридор.

Новий двоколійний тунель має довжину 1765 метрів, ширину - 10,5 метрів, висоту - 8,5 метрів, і пролягає на максимальній глибині - 180 метрів від поверхні Бескидського хребта.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що повне проходження поїздів по тунелю розпочнеться 25 травня.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що тунель крізь Карпати відкриють у 2017 році.

Раніше повідомлялося, що новий тунель розтягнувся на 1765 метрів і з'єднає Україну та ЄС.

Related

Події в Україні 5652475320016035642

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item