У Каталонії тривають арешти за фінансування референдуму

У Каталонії тривають арешти за фінансування референдуму
У Каталонії проходять обшуки і арешти

Уже затримано 22 особи і не відкидаються нові арешти. Серед затриманих депутат від партії Разом за Каталонію Франсеск де Далмасес.

Іспанська поліція і спецпрокуратур щодо боротьби з корупцією проводять обшуки і затримання в Каталонії у зв'язку з нелегальним фінансуванням референдуму про незалежність 1 жовтня 2017 року і інших заходів прихильників незалежності регіону.

За даними Europa Press, вже затримані 22 людини і не відкидаються нові арешти. Серед затриманих депутат від партії Разом за Каталонію Франсеск де Далмасес.
Як повідомляє Вищий суд Каталонії, підрозділ з економічних та фінансових злочинів поліції і прокуратура щодо боротьби з корупцією проводять обшуки в будівлі Ради Барселони, будівлях женералітету Каталонії та інших установах. В обшуках беруть участь в тому числі спрямовані з Мадрида співробітники поліції, які крім Барселони, працюють в Таррагоні і Жироні.
Розслідування тривало більше року і в ході його з'ясувалося, що з бюджету через різні компанії на рахунки асоціацій і організацій, які виступають за незалежність, були переведені два мільйони євро.
У цілому в четвер будуть проведені 20 обшуків.
Порушено справи за звинуваченнями в розкраданнях державних коштів, зловживанні службовим становищем, вчиненні протизаконних угод державними чиновниками, підробці документів і шахрайстві при наданні грошової допомоги.
Раніше влада Іспанії відмовилася затверджувати новий уряд Каталонії. При цьому Мадрид визнав повноваження нового глави Каталонії Хоакіма Торра. Це означає продовження прямого управління Каталонією зі столиці Іспанії.

Related

Події у світі 8791634340313860918

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item