Командування ВМС ЗСУ прокоментувало рішення окремих піхотинців, які відмовились змінити берети

1-ФОБМП проти фасадної реформи армії
Відмова змінити берети під час урочистої церемонії за участю президента Петра Порошенка в Миколаєві було особистою позицією окремих військовослужбовців одного з батальйонів морської піхоти.
Про це повідомив начальник прес-центру ВМС ЗСУ Олег Чалик, передає Укрінформ.
"23 травня у Миколаєві відбулася церемонія зміни форми одягу для морської піхоти за участю президента України. Є відповідний наказ, який обов’язковий для виконання. Одним із елементів є зміна чорного берета на новий – кольору морської хвилі. Дехто з морських піхотинців відмовився змінити берети піхоти. Серед них більшість уже звільнені у запас", - сказав він.
У командуванні підкреслюють, що це їх особиста позиція, а переважна більшість морпіхів одягла нові берети.
Видання InfoResist з посиланням на інформацію колишнього військового цього підрозділу повідомило, що бійці Першого Феодосійського Окремого батальйону морської піхоти (не зрадили присязі і до останнього чинили опір окупантам в Криму, - ред.) виступили проти зміни кольору берета. На церемонії був присутнім президент України. Вони вийшли на плац та вишикувались перед президентом та військовим керівництвом у чорних беретах. Морські піхотинці цього загону пояснили свій протест тим, що бережуть традиції.
У коментарі виданню один із чинних морських піхотинців 1-ФОБМП додав, що вони висловили протест проти фасадної реформи в армії, де командування не цінує особовий склад.  
Вихід незгодних зі зміною беретів військових потрапив на відео.
Нагадаємо, 23 травня з нагоди 100-річчя створення морської піхоти в Україні у низці міст пройшла урочиста церемонія зміни беретів морських піхотинців.










Related

Суспільство 7880089471959782818

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item