Археологів налякав скелет дитини з зеленою рукою

Угорські археологи знайшли скелет дитини із муміфікованою зеленою рукою.
Поховання виявили на середньовічному цвинтарі біля містечка Ньярлерінц на півдні Угорщини. 500 могил, виявлених там, датують XII-XVI століттями, повідомляють "Вести".
Вивчивши скелет, біологи прийшли до висновку, що він належить дитині, яка або народилась мертвою, або померла незабаром після народження.
Деякі хребці, стегнові кістки, обидва передпліччя і кістки рук мали зелений колір, а права рука зберегла останки тканин. Шкіра спини також була муміфікована.
Науковці встановили, що рука дитини позеленіла через мідну монету, яку вона тримала. Мідь має антимікробні властивості і перешкоджає розкладанню.
Автор: "Вести"
Археологів налякав скелет дитини з зеленою рукою
Рука дитини позеленіла від міді
У давнину угорці ховали новонароджених нехрещених дітей у горщиках. До посудини часто клали монету. На думку істориків, таким чином померлий платив за вхід на небеса.
Монета була в обігу у 1858 - 1862 роках, а цвинтар датують середньовіччям. Історики припустили, що дитину поховали на вже занедбаній території. Релігійні норми могли не дозволити поховати дитину на звичайному цвинтарі.
Це перша в Угорщині знахідка такого роду і перший в історії випадок мимовільної муміфікації за допомогою міді.
Поховання з чотирма дитячими муміями виявили археологи на території храмового комплексу Гебель-ес-Сісіла на півдні Єгипту. Муміфікованим дітям від 4 до 9 років.

Related

Цікаво 7612291311692200292

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item