У Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка

У Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка

В російського журналіста Аркадія Бабченка стріляли у його домі в Дніпровському районі Києва.
Про це в Facebook написав Айдер Муждабаєв.
"У Бабченка стріляли, в будинку, в спину. Відвезли в лікарню. Шукаю в яку, їду туди", - зазначив він.
Трохи згодом, столичні правоохоронці написали, що від отриманого поранення Аркадій Бабченко помер.
Після цього Айдер Муждабаєв в коментарі Українській правді розповів деталі вбивства.
"Він виходив у магазин, повертався вже додому і при вході в квартиру його застрелили", - сказав Муджабаєв.
За його словами, всього було три постріли в спину.
Аркадій Бабченко народився 18 березня 1977 року в Москві, в сім'ї інженера-конструктора і вчительки російської мови і літератури.
У 1995 році пройшов службу на Північному Кавказі в місті Моздок-7 в рядах Збройних сил Російської Федерації. Аркадій Бабченко був у складі військ зв'язку і брав участь в "відновленні конституційного ладу" на території Чечні. Був демобілізований в 1997-му році.
Після проходження служби відновився на юридичному факультеті Сучасного гуманітарного університету, який закінчив з дипломом бакалавра юриспруденції з міжнародного права. З початком другої чеченської війни, в 1999 році служив за контрактом в Збройних силах РФ, де брав участь в бойових діях з невизнаною Чеченської республікою Ічкерія.
"Служив зв'язківцем, потім плюнув і пішов у піхоту, звідки був проданий за дві банки тушонки в гранатометний взвод на посаду командира розрахунку АГС-17", - відзначав Бабченко.
У 2000 році повністю демобілізувався в званні старшини гвардії і присвятив себе незалежній журналістиці. Спочатку він працював військовим кореспондентом Московського Комсомольця, після кореспондентом програми Забутий Полк. Писав для багатьох газет і журналів, серед інших, і для Нової Газети.
Будучи військовим кореспондентом, висвітлював події Південноосетинської війни 2008 року. У березні 2012 року на журналіста завели справу за статтею про заклики до масових безладів, коли він висвітлював протестні події в Москві 2011-2013 років на Манежній площі.
Займався виданням журналу-альманаху Мистецтво війни.
"Концепція Альманаху полягала в наданні творчого майданчику для публікації творів (прози, поезії та публіцистики) ветеранів усіх останніх воєн, які пройшли після Великої Вітчизняної і йдуть зараз по всьому світу", - йдеться про нього на офіційному сайті.
Аркадію Бабченко і його сім'ї неодноразово погрожували, через що з лютого 2017 року він залишив Росію і тимчасово перебував у Празі, з липня - в Ізраїлі, а з серпня 2017 року жив у Києві.
Активно критикував як російську, так і українську владу.
Аркадій Бабченко - російський письменник і журналіст, військовий кореспондент, видавець. У грудні 2016 року його висловлювання про катастрофу Ту-154 над Чорним морем викликало скандал. Журналіст висловив думку, що артисти ансамблю імені Александрова, які летіли в Сирію, недостойні жалю. Після цього його піддали критиці депутат Віталій Мілонов і сенатор Франц Клінцевич, які закликали порушити проти нього кримінальну справу і навіть позбавити громадянства. Також на адресу Бабченка посипалась хвиля погроз, через що він у лютому 2017 року був змушений поїхати з Росії. Бабченко переїхав у Прагу, після цього до Ізраїлю, з серпня 2017 року він жив у Києві.

Related

Гаряча новина 2160126450338138077

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item