Нардеп Мустафа Найєм прокоментував справу екс-лідера Правого сектора Одеси і розповів про його стан

Нардеп Мустафа Найєм прокоментував справу екс-лідера Правого сектора Одеси і розповів про його стан
Стерненко зараз перебуває в одній з київських лікарень
Народний депутат Мустафа Найєм відвідав екс-лідера Правого сектора Одеси Сергія Стерненка в одній із київських лікарень, куди він потрапив після того, як його виписали з Одеської лікарні №1, незважаючи на скарги.
Як написав Найєм на своїй сторінці у Facebook, Стерненко виглядає "м'яко кажучи, погано" і 28 травня йому повинні зробити другу операцію, оскільки після нападу у нього пошкоджені вени, сухожилля та нерв.
"..в одеській клініці не змогли або не захотіли надати йому потрібне обслуговування, і він звернувся по допомогу в одну з державних клінік у Києві", - зазначає нардеп.
Найєм також наголошує, що у справі про напад на Стерненка, внаслідок якого один з нападників був убитий, "є моменти, які відверто турбують".
Зокрема, він зазначає, що після трьох замахів Стерненку не надали охорону.
"До Києва його супроводжували двоє співробітників, які знялися з поста наступного дня після операції. Я думаю, поліція повинна забезпечити його безпеку як під час лікування, так і протягом усього розслідування", - сказано в повідомленні нардепа.
Крім того, нардеп пише, що через три дні після події у справі все ще немає ні підозрюваних, ні затриманих.
"Другий нападник відпущений на свободу у статусі свідка і теоретично в будь-який момент може сховатися від слідства. Не винесли підозри і самому Сергію. Тобто у справі в принципі немає кваліфікації дій учасників", - нагадав Найєм.
Він додав, що це "м'яко кажучи, викликає подив", оскільки мова йде про вбивство, і сама справа стала резонансною.
Нардеп також згадав, що у Стерненка є особистий конфлікт з головою поліції і прокурором Одеської області, зокрема він проходить у справі про організацію заворушень, внаслідок яких голові поліції області розбили голову.
"І мені здається, ці факти зобов'язують поліцію бути максимально прозорою у своїх діях", - написав Найєм.
Сам Стерненко на своїй сторінці у Facebook розповів, як 26 травня близько 22:00 йому "всунули в руку виписку, датовану ранком 25-го числа і сказали забирати речі", незважаючи на скарги на серйозні болі і запаморочення.
Він додав, що, оскільки йому ставало гірше, його друзі викликали швидку, яка доставила його з Одеси в одну з лікарень Києва. Лікарі в цій лікарні сказали йому, що необхідна ще одна операція через "серйозну поблему з нервом". Стерненко також опублікував фото пошкодженої руки.
Екс-голова Правого сектора Одеси також опублікував відеозвернення, у якому вимагає змінити підслідність справи про напад на нього.
Нагадаємо, 24 травня в Одесі двоє невідомих скоїли напад на колишнього лідера одеського осередку Правого сектора   Сергія Стерненка у дворі його будинку.
Стерненко розповів, що він чинив опір, внаслідок чого один з нападників був важко поранений. Медики, які прибули на місце події, констатували смерть чоловіка.
Пізніше поліція затримала другого учасника замаху і встановила особу загиблого. 26 травня затриманого учасника нападу відпустили, не оголосивши підозру.

Related

Події в Україні 2195115629883123627

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item