"Обслуговування українською у ресторанах - законна вимога"

"Обслуговування українською у ресторанах - законна вимога"

Проблема із російськими назвами ресторанів чи магазинів актуальна по всій Україні. Таку думку висловив голова громадської організації "Незалежні" Святослав Літинський.
Назви ресторанів та магазинів законом не регламентуються, але меню та опис товарів має бути українською мовою.
"Питання навіть не в назві російською, чи російськомовному меню, а в тому, що немає україномовного. Як з цим боротись: залишаємо відгук у книзі скарг та пропозицій. Якщо після цього немає жодних реакцій - звертаємось до Держсоцспоживслужби, а тоді до суду".
Обслуговування державною мовою – законна вимога. Можна бойкотувати заклади, які її не дотримуються.
"Зараз у Львові ми боремось із обслуговуванням у мережі спортивних закладів "Спортлайф". Персонал говорить російською, і вперто відмовляється переходити на українську. Писали в книгу скарг і пропозицій - не було реакції. Звертались до відповідних служб і тепер подали до суду. Всі справи, які я доводив її до суду - вирішувались на користь української мови".
Святослав Літинський готує законопроект № 5670Д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". З його допомогою регулюватимуться усі спірні питання, щодо української мови, та забезпечуватимуться функціонування і застосування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Related

Суспільство 3107190171665913679

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item