США впевнені у висновках Нідерландів щодо катастрофи MH17 - Держдеп

США впевнені у висновках Нідерландів щодо катастрофи MH17 - Держдеп
"Настав час для Росії припинити свою брехню і пояснити її роль в збитті (літака)"
Держдепартамент США повністю довіряє висновкам нідерландської комісії щодо катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, на сході України в липні 2014 року, говориться в заяві, опублікованій на сайті відомства.
"Сполучені Штати повністю довіряють висновкам JIT, представленим генпрокурором Нідерландів... Ми нагадуємо, що вимога Радбезу ООН - щоб "винні... були притягнуті до відповідальності і щоб всі держави повною мірою співпрацювали з зусиллями по встановленню винних ". Ми закликаємо Росію, зокрема, поважати і дотримуватися резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки ООН. Прийшов час для Росії припинити свою брехню і пояснити її роль у збитті (літака)", - йдеться в заяві.
Як зазначається, "оголошення підтверджує і додає деталі до того, про що ми говорили з найперших днів цієї трагедії: MH17 був збитий російською ракетною установкою Бук, випущеною з контрольованої Росією території на сході України".
Нагадаємо, 24 травня Міжнародна слідча група в Нідерландах показала уламки російської ракети, якою збили малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.
Загалом слідчим вдалося з'ясувати, кому належить і звідки привезли Бук, якою вбили 298 пасажирів МН17. Міжнародні слідчі встановили, що ракета-вбивця належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, що базується в Курську.
Міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків катастрофи МН17. Зокрема, мова йде про переміщення ракети-вбивці в день трагедії, 17 липня 2014 року і інші факти. Слідчі ж відновили в форматі відео маршрут вивезення Бука в Росію.
Після цього російське міністерство оборони заявило, що жоден російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.

Related

Події у світі 8114583451984829602

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item