Путін: Росія визнає висновки слідства катастрофи MH17 тільки за умови допуску до розслідування

Путін: Росія визнає висновки слідства катастрофи MH17 тільки за умови допуску до розслідування
Володимир Путін
Росія може визнати результати розслідування Міжнародної слідчої групи щодо аварії літака рейсу MH17, якщо буде приймати в розслідуванні повноцінну участь, заявив президент Росії Володимир Путін під час спільної прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає РИА Новости.
"Наше ставлення до справи таке: ми спочатку пропонували спільну роботу з розслідування цієї трагедії, але, на наше здивування, нас до цього розслідування не допускають. Українська сторона там працює, незважаючи на те, що Україна порушила міжнародні правила і не закрила повітряний простір над територією, де проходили бойові дії, але вона працює, а Росія ні", - заявив Путін.
Путін сказав, що російська сторона не знає, на підставі чого слідча група робить свої висновки, але обіцяє ставитися до розслідування "уважно і з повагою".
"Для того, щоб ми визнали те, що там викладається, ми повинні брати повноцінну участь в розслідуванні. Але в будь-якому випадку, ми будемо ставитися до цього уважно, з повагою, і проаналізуємо все, що там викладено, сформулюємо наше ставлення до цієї справи, але поки я не бачив навіть цього тексту", - сказав Путін.
Нагадаємо, 24 травня Міжнародна слідча група в Нідерландах показала уламки російської ракети, якою збили малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.
Загалом слідчим вдалося з’ясувати, кому належить та звідки привезли Бук, яким вбили 298 пасажирів МН17. Міжнародні слідчі встановили, що ракета-вбивця належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, яка базується в Курську.
Міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків збиття МН17. Зокрема, йдеться про переміщення ракети-вбивці у день трагедії, 17 липня 2014 року та інше. Слідчі ж відновили у форматі відео маршрут вивезення БУКа до Росії.
Після цього російське міністерство оборони заявило, що жоден російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.

Related

Події у світі 1422142783616446082

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item