SOCAR може почати виробництво авіапалива в Україні

SOCAR може почати виробництво авіапалива в Україні
Зустріч президента України Петра Порошенка і голови SOCAR Ровнага Абдуллаєва

Порошенко обговорив з президентом SOCAR можливість виробництва авіапалива в Україні. Зараз Україна переважно імпортує авіаційне паливо.

Президент Петро Порошенко і президент азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR Ровнаг Абдуллаєв на зустрічі в Києві в суботу, 26 травня, обговорили перспективи розширення співпраці у сфері поставок високоякісного авіаційного палива і можливого його виробництва в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.
Сторони обговорили турецькі проекти компанії, залученість у них України і перспективи подальшого розвитку нафтопереробного комплексу української держави.
"У наступному році, після закінчення стратегічних проектів у Туреччині, уся увага буде приділена Україні, оскільки розвиток тут йде дуже успішно", - сказав президент SOCAR.
За його словами, за 10 років роботи в Україні тільки зараз створені хороші умови для бізнесу.
"Я вважаю, що ми в повній мірі маємо скористатися можливостями розвитку і поглиблення співпраці, у тому числі й сфері енергетики", - сказав Абдуллаєв, підкресливши важливість використання цього потенціалу для диверсифікації енергопостачання в Україну.
Сторони також обговорили можливості розширення співпраці у сфері поставок високоякісного авіаційного палива і можливого його виробництва в Україні у зв'язку зі стрімким збільшенням авіаційного пасажиропотоку в українських аеропортах, зокрема в Борисполі, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі та інших українських містах.
Азербайджанська нафтова компанія SOCAR - один з найбільших операторів світового паливно-енергетичного ринку. Ключові напрямки діяльності компанії: освоєння нових родовищ, видобуток нафти і газу, переробка нафтопродуктів, трейдинг, науково-дослідницька діяльність.

Related

Економіка 5192950168167140171

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item