Зустріч глав МЗС нормандської четвірки тривала 4,5 години

Зустріч глав МЗС нормандської четвірки тривала 4,5 години
Глави МЗС Нормандської четвірки
Зустріч глав МЗС Франції, Німеччини, України та Росії тривала 4,5 години в Берліні.
Перша за 16 місяців зустріч проходила в закритому для преси форматі, передає Інтерфакс-Україна.
Глава МЗС Франції Жан-Ів ле Дріан зазначив, що на зустрічі йшлося про необхідність домогтися миру, після чого працювати над механізмами його підтримки на Донбасі.
"Потрібно домогтися успіху в процесі виконання Мінських домовленостей, після чого можна розглядати операцію з підтримання миру. Ми готові працювати над параметрами можливої ​​місії ООН на сході України, коли це дозволить реалізація Мінських домовленостей", - заявив міністр.
Введення миротворців на Донбас прокоментував також міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.
"Що стосується умов присутності місії ООН на сході України, то ми доручили нашим політдиректори провести подальші консультації з цих питань протягом наступного тижня", - сказав глава МЗС ФРН.
Нагадаємо, 11 червня в Берліні відбулася зустріч Нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ. Основними темами в її ході стали стан виконання Мінських угод і можливість розміщення на Донбасі місії "блакитних касок". Останнє буде вперше обговорюватися в цьому форматі.
Нинішня зустріч нормандських міністрів - Павла Клімкіна, Хайко Мааса, Жан-Іва ле Дріана і Сергія Лаврова - стала першою з лютого 2017 року.

Нормандська четвірка, або Нормандський формат - дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі і виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні глав МЗС, так і на рівні глав держав.

Related

Політика 6967901971944965156

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item