"Кілер" Бабченка: замовник називав 60 цілей в Україні

"Кілер" Бабченка: замовник називав 60 цілей в Україні

Борис Герман, підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, називав 60 цілей в Україні, які повинні були бути ліквідовані.
Про це в інтерв'ю "ВВС-Україна" розповів "кілер", якого Герман найняв для вбивства Бабченка, Олексій Цимбалюк.
За його словами, під час першої зустрічі Герман говорив про список з 30 осіб і підкреслював, що вони повинні бути ліквідовані до осені. Згодом кількість цілей збільшилася
"Ми зустрілися на парковці одного з торгових центрів. Я сів у його автомобіль. Ми поїхали, на ходу розмовляли. Розмова стосувалася списку майбутніх жертв. Імена називалися, але список, з його слів, на той час виріс з 30 до 60 цілей. Для мене це, якщо чесно, звучало як розмова якогось маніяка", - розповів він.
Також Цимбалюк зазначив, що не бачив усього списку, йому було відомо лише про дві наступних жертви.
За його словами, після Бабченка повинні були вбити активіста одеського євромайданівця Тодора Пановского і колишнього ФСБшника Іллю Богданова.
"Під час однієї з наших зустрічей він показав мені їх фотографії і сказав: ці наступні. Чергу - хто перший, а хто другий, - я міг визначати сам", - розповів Цимбалюк.
5 червня в мережі з'явився "розстрільний" список з 47-ми журналістів і блогерів. У зв'язку з цим СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом розголошення.
За словами генпрокурора Юрія Луценка, "список 47-ми" передали журналістам з Росії для дискредитації українських силовиків.

Related

Події в Україні 2154025587560456202

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item