Тука пояснив, чим загрожує зупинка відкачування води з шахт на Донбасі

Тука пояснив, чим загрожує зупинка відкачування води з шахт на Донбасі
Георгій Тука
Якщо з підтоплених шахт Донбасу не відкачувати воду, це може привести до підтоплення територій, просідання грунтів і отруєння води, розповів заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає Громадське.
"По-перше, це підйом грунтових вод. Це підтоплення території. Тобто житлові будинки, вулиці, присадибні ділянки можуть опинитися під водою", - розповів Тука.
Друга небезпека, за словами Туки, це можливість просідання грунтів, якащо призведе до руйнування фундаментів і, відповідно, руйнування інфраструктури.
"І третій сегмент цього неприємного небезпечного кола - потрапляння забруднених шахтних вод. Усі шахтні води дуже забруднені хімічними речовинами. Потрапляння цих вод у ті річки й озера, з яких здійснюється водозабір для використання в якості питних вод", - підсумував заступник міністра.
Тука зазначив, що для подолання таких загроз на підконтрольній Україні території Донбасу ведеться постійна робота у співпраці з Міністерством екології та Міністерством вугільної промисловості.
Раніше держдеп США попередив про наслідки затоплення "ядерної" шахти Юнком на Донбасі.
У Міноборони України заявили, що затоплення окупаційними силами РФ шахти Юнком під Єнакієво Донецької області може мати катастрофічні наслідки для всього регіону. За радянських часів там проводився ядерний вибух, наслідки якого затоплення шахти може серйозно погіршити.

Related

Події в Україні 8605003434389285758

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item