У ДПС прокоментували інформацію про вторгнення "українського літака" в повітряний простір Угорщини

У ДПС прокоментували інформацію про вторгнення "українського літака" в повітряний простір Угорщини
Угорщина не піднімала літаки в повітря (ілюстративне фото)
Речник української Державної прикордонної служби (ДПС) Олег Слободян підтвердив, що Угорщина дійсно оголосила військову тривогу та привела літаки в підвищену бойову готовність через літальний апарат з України.
У коментарі РБК-Україна він зазначив, що в ніч з 9 на 10 червня угорські прикордонники спостерігали літальний об'єкт на радарах. Він не зміг уточнити: чи був це літак літак або дельтаплан. Слободян лише припустив, що це був дельтаплан контрабандистів.
Слободян зазначив, що попри оголошення підвищеної боєготовності, Угорщина не піднімала літаки в повітря.
Речник розповів, що за фактом перетину угорського кордону з території України не було порушено кримінальне провадження, бо "немає підтвердженого факту, немає затриманого літального апарату".
За його словами, зараз угорські та українські прикордонники проводять оперативні заходи та пошукові дії. Правоохоронці намагаються встановити, що це був за літальний апарат і з якою метою порушено кордон.
Раніше ЗМІ повідомляли, що вночі 10 червня невеликий літак з України нелегально перетнув повітряний простір Угорщини, змусивши привести угорські повітряні сили в бойову готовність.

Related

Події в Україні 4235346353167290278

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item