Клімкін про Мураєва: Образив увесь народ

Клімкін про Мураєва: Образив увесь народ
Павло Клімкін не залишився осторонь від скандалу останніх днів

Міністр закордонних справ України прокоментував скандальне висловлювання народного депутата про засудженого в Росії українця Олега Сенцова.

 
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що, за логікою позафракційного народного депутата Євгена Мураєва, "терористами" можна назвати всіх українців, які протистоять агресії Росії.
 
"Звичайно ж, Сенцов не готував ніяких терактів, але, як справжній патріот, інтелігент і художник, він боровся і бореться проти агресії Росії іншими методами", - написав Клімкін у Facebook, коментуючи скандальне висловлювання Мураєва щодо засудженого в Росії українця Олега Сенцова.
 
На його думку, називаючи Сенцова "терористом", Мураєв "заперечує саме право людини захищати свою свободу, свої права, територіальну цілісність і незалежність своєї батьківщини від зазіхань ворога".

"За такою логікою "терористами" будуть вважатися не тільки партизани УПА, яких Москва ненавидить, але і червоні радянські партизани, яких Москва любить. Адже вони також посміли виступити проти окупаційної влади нацистської Німеччини. "Терористами" стають і всі українці, які сьогодні зі зброєю в руках або іншим чином протистоять агресії Росії, взагалі всі люди, які коли-небудь зважилися виступити проти поневолення, тиранії, несправедливості", - написав міністр.
 
Він висловив думку, що "запізніла готовність пана Мураєва попросити вибачення в Олега Сенцова тут уже не допоможе, оскільки йдеться про образу і зневагу до всіх нас, до всієї України і українського народу, до самої людської честі і гідності".
 
Нагадаємо, що раніше Мураєв в ефірі одного з телеканалів сказав щодо ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова таке: "З погляду того, що людина готувала підпали і вибухи, для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм", відзначивши, що "час розставить усе по місцях".
 
Після цього фракції БПП і Народний фронт зажадали від СБУ порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею "Державна зрада".
 
Сам Мураєв пізніше заявив, що в його коментарі не було відображено особисте ставлення до Сенцова, він говорив про те, що йдеться про "створення чергового кумира". За словами нардепа, інформація про те, що він нібито говорив про Сенцова - це фейкове вкидання.
 
 
Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо Мураєва за статтями про "державну зраду" і "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину".

Related

Політика 3236687982041662395

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item