Путін хоче влаштувати на Донбасі російський феодалізм - Хара

Путін хоче влаштувати на Донбасі російський феодалізм - Хара

Кремль хоче узаконити окремий статус окупованих територій Донбасу. Фактично це буде політичний, економічний, соціальний протекторат Росії.
Про це сказав експерт з міжнародної політики Олександр Хара, коментуючи заяву Володимира Путіна в інтерв'ю австрійському телеканалу.
Він порівняв війну на Донбасі з "визволенням" Чечні: "Після кривавих подій чеченський народ підписав договір з РФ. Росія визначила високий рівень їх самостійності в рамках країни. Те ж саме можна було б зробити і в Україні стосовно Донбасу".
"Путін прийшов до влади на античеченських лозунгах. Начебто чеченці влаштували підрив будинків (ідеться про серію терактів у російських містах Буйнакськ, Москва та Волгодонськ 4–16 вересня 1999 року. 307 людей загинули, понад 1,7 тис. поранені. На думку багатьох аналітиків, вибухи організовані ФСБ для розгортання війни в Чечні. - Gazeta.ua). Почалося бомбардування Грозного. А потім він домовився з теперішніми кадирівцями, які взяли на себе зобов'язання придушувати будь-які антиросійські прояви. Це феодальні взаємини. Такі підходи на Кавказі Москва застосовує майже 50 років. Знаходить представників місцевої еліти, які пригноблювали власний народ і підпорядковувалися їй", - говорить він.
Путін щодо Донбасу планує влаштувати модель, що буде схожа на чеченську.
"Знайти місцевого Моторолу (громадянин Росії Арсен Павлов, командир терористичного бандформування ДНР "Спарта", убитий в Донецьку в 2016-му.) та його поплічників, щоб тримали у заручниках жителів цих територій. Коли розпочнеться замирення, Росія почне вливати в Донбас шалені гроші. Тобто він хоч і буде у складі України, але підпорядковуватиметься Москві. Це як було у нас із Кримом. Протягом 25-ти років незалежності України він скоріше був російською автономією, ніж нашою. Москва мала там більший влив, аніж Київ. Тримала там свої військові сили, хоч це суперечить Конституції України", - говорить він.
На думку дипломата, Донбас нецікавий для Росії. В планах — дестабілізувати ситуація у всій Україні.
"Зараз росіяни хочуть створити ту саму химеру на Донбасі. Де-факто там будуть не місцеві сили охорони порядку, а російські війська, які в будь-який момент зможуть дестабілізувати ситуація на Сході України. Якщо конфлікт припиниться, Україна повинна буде прибрати своїх військових із лінії розмежування. Вплив РФ почне далі розповсюджуватися на "не отруєну" частини країни. Кремль хоче узаконити окремий статус нині окупованих територій. Фактично це буде політичний, економічний, соціальний протекторат Росії. Донецьк і Луганськ їм абсолютно не цікаві", - підсумував він.
Канцлер Австрії Себастіан Курц провів особисту зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним. Результатом переговорів стало рішення про підтримку санкції проти Росії.

Related

Події в Україні 2348056726534081590

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item