Омбудсмен Німеччини закликала Росію негайно звільнити Сенцова і Кольченка

Омбудсмен Німеччини закликала Росію негайно звільнити Сенцова і Кольченка
Також Росію закликали надати медичну допомогу Сенцову
Уповноважена з прав людини у Німеччині Бербель Кофлер закликала Росію негайно звільнити українських політв’язнів Кремля Олега Сенцова та Олександра Кольченка.
Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.
Також у Німеччині закликали РФ надати Сенцову, який голодує 75-й день, необхідну медичну допомогу.

Breaking: Омбудсмен Федерального уряду Німеччини Бербель Кофлер виступила з закликом до Росії надати невідкладну медичну допомогу Олегу Сенцову, а також негайно звільнити його й Олександра Кольченка! Danke @BaerbelKofler @AuswaertigesAmt @RegSprecher https://www.auswaertiges-amt.de/de/newsroom/-/2122442  pic.twitter.com/Vd4Sgq0hs6

Нагадаємо, Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів
У липні режисер пережив другу кризу голодування, після чого погодився вживати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.
Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.

У Росії і на території окупованого Криму незаконно утримують близько 70 українців.
Представники міжнародної спільноти, офіційні установи західних країн, відомі політики, культурні та громадські діячі неодноразово зверталися до Росії з вимогою звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів. Росія досі відкидає всі ці заклики.

Related

Події у світі 6304037144511660400

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item