Миротворці на Донбасі: в ОБСЄ обіцяють підтримку

Миротворці на Донбасі: в ОБСЄ обіцяють підтримку
Поки у сторін дуже різні розуміння функція місії ООН на Донбасі

Найскладніше зараз - це дійти до загального розуміння того, "якою має бути ця місія, що саме треба".

В ОБСЄ будуть надавати всіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбасі. Про це заявив генеральний секретар організації Томас Гремінгер в Краматорську на прес-конференції в п'ятницю, 27 липня.
"Я цю ідею підтримуватиму в тому випадку, якщо дійсно вона зарекомендує себе як така, яка допоможе в реальності привести до вирішення цього конфлікту. Я можу сказати, що ОБСЄ як організація буде дуже зацікавлена ​​в тому, щоб надати всіляку підтримку цій ідеї... ОБСЄ здатна багато привнести в свою чергу, і ми, звичайно, будемо раді брати участь в плануванні з самого початку", - сказав Гремінгер.Він також зазначив, що це можливо через продовження роботи спеціальної моніторингової місії. "Ми також можемо запропонувати додатковий цивільний компонент цієї місії, якщо в цьому буде необхідність. І можливо, якщо це буде підтримано країнами-учасницями, то можна навіть говорити про спільну місію за участю ООН", - сказав генсек.

Але він пояснив, що сьогодні концепції розміщення подібної миротворчої місії на Донбасі "дуже різноманітні", і найскладніше зараз - це дійти до загального розуміння того, "якою має бути ця місія, що саме треба".


Раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон продовжує підтримувати ідею миротворчої місії ООН на Донбасі.

Related

Події в Україні 6240864740299392367

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item