Двох сиріт викинули з квартири "чорні рієлтори"

Двох сиріт викинули з квартири "чорні рієлтори"
Двох сиріт викинули з квартири "чорні рієлтори"

У Дніпрі відібрали 3-кімнатну квартиру у сиріт 27-річної Лілії та 25-річного Олександра Палюхів. Житло на вул. Набережна Перемоги, 100,34 було неприватизоване. Там була прописана ще молодша сестра покійної мами – Людмила Михлін. За відсутності племінників вона оформила одноосібно приватизацію та подарувала квартиру чужим людям.
 
Про це кореспондентові розповіла прийомна мати Лілії та Олександра – Наталія Зарицька.
"Ліля поїхала вчитися до Києва. Тому виписалася, щоб отримати тимчасову прописку у столичному гуртожитку. А Саша постійно проживав у маминій квартирі. Тітка всіляко намагалася його звідти вижити. А весною почала наполягати, що квартиру треба продати і розділитися. Хлопцеві почали погрожувати невідомі. Тому він пішов у бюро технічної інвентаризації та написав заяву на заборону приватизації квартири. Має про це довідку. Навесні з ним сталася біда – зірвався з 3 поверху і отримав складну травму хребта. Було довге лікування та реабілітація. Коли повернувся в квартиру – виявилося, там змінені замки і стоїть сигналізація", - розповіла Наталія Віталіївна.
Чоловік одразу написав заяву до поліції, але відкрити квартиру там не дозволили. Коли все ж родина цього домоглася – приїхав новий власник помешкання.
"Ми були шоковані. Квартира абсолютно пуста. А речі Лілі та Сашка стояли в мішках біля дверей, ніби їх мали викинути. Новий власник заявив, що дарча на квартиру оформлена на його дружину. І тут почав розкручуватися страшний ланцюжок. Виявляється, ще 30 червня 2017 Саша був виписаний з власної квартири по заочному рішенню суду Жовтневого району Дніпра. Документ явно сфабрикований. Проживаючи в квартирі він не отримував жодної повістки в суд. 31 травня 2018 квартира приватизована одноосібно тіткою. А 21 червня приватний нотаріус Ірина Зайченко оформила договір дарування на Костенко Анжеліку. І ці люди вже виставили в інтернеті квартиру на продаж", - додала Наталія Зарицька.
За словами жінки, до неї звернулися ще три родини. Вони теж втратили житло різними шляхами, але у всіх випадках документи оформлялися через одного й того ж нотаріуса.
"Впевнена, у місті діє банда чорних рієлторів, яка змогла провернути таку аферу", - каже Зарицька.
Родина вимагала, аби на квартиру наклали арешт, але їм відмовили. Зараз Палюхи звертаються до поліції та прокуратури, аби повернути собі право власності на квартиру.
У Чернівцях 43-річну Марію Гумайло із двома неповнолітніми дітьми виконавча служба 30-й раз намагалася виселити з квартири. Житло у родини відбирають на підставі підробного заповіту. За словами Марії, вона прожила у квартирі разом із покійною тіткою 33 роки. Була єдиною спадкоємицею. Після її смерті знайшлася жінка, яка ходила із тіткою до церкви. Вона і заявила свої права на квартиру та відсудила її.

Related

Суспільство 3123804673066963627

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item