Померла монахиня, яка завадила злочину проти Філарета

Померла монахиня, яка завадила злочину проти Філарета
У неділю вранці, 29 липня, померла ігуменя Варвара, довголітній економ Української православної церкви Київського патріархату.
Ігуменя Варвара померла на 91-му році життя після тривалої важкої хвороби. Про це повідомив речник УПЦ КП Євстратій Зоря.
За півгодини до смерті, у зв'язку з різким погіршенням самопочуття монахині, духівник протоієрей Іоан Київський прочитав над нею канон на відхід душі.
Увечері 29 липня тіло Варвари перенесуть до Володимирського собору, де протягом ночі за нею будуть звершуватися заупокійні молитви і читатися Псалтир. О 9-й годині ранку 30 липня Патріарх Філарет очолить заупокійну Божественну літургію та чин відспівування.
Поховання відбудеться на чернечому кладовищі біля Свято-Миколаївського храму у селі Мощун Києво-Святошинського району Київської області.
Раніше в УПЦ КП повідомили, що заштатний єпископ Севастіан готувався до вчинення замаху на Патріарха Київського Філарета. Разом зі своїм сином він намагався потрапити до особистих покоїв Філарета. Його зупинила економ Патріархії монахиня Варвара, на яку єпископ Севастіан напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із балончика. Після цього батько і син втекли з місця події.

Related

Суспільство 1818866383156743474

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item