Вже скоро. NASA планує протягом 8 років створити станцію на орбіті Місяця

Вже скоро. NASA планує протягом 8 років створити станцію на орбіті Місяця
На орбіті Місяця може з'явитися станція NASA
NASA має намір до середини 2020-х років створити на орбіті Місяця станцію, де постійно будуть перебувати астронавти.
Така станція стане свого роду шлюзом, який зробить регулярні пілотовані місії на Місяць більш здійсненними для NASA, пише Daily Star.
Реалізація подібної програми стала можлива завдяки конкуренції приватних компаній у сфері доставки різних матеріалів в космос.
"Те, що трапилося з комерційною індустрією космічних запусків, скоро торкнеться і комерційної індустрії на Місяці. Я впевнений, між двома цими галузями є багато спільного", - заявив виконавчий директор компанії Moon Express Боб Річардс.
NASA працює з компаніями приватного сектора на зразок Moon Express, плануючи відправити на природний супутник Землі робот з інструментами для наукових досліджень вже в 2019 році. Однак, Боб Річардс вважає, що люди зможуть закріпитися на Місяці в найближчі роки.
Зростанню інтересу до Місяця передувала директива президента США Дональда Трампа від грудня 2017 року: агентство повинне знову відправити астронавтів на Місяць, де не було пілотованої американської місії після Аполлона-17.
Планована космічна станція NASA не зможе відправляти астронавтів на поверхню Місяця без посадочного пристрою. Такий модуль може бути створений комерційними або міжнародними партнерами NASA, такими, як SpaceX Ілона Маска і Blue Origin Джеффа Безоса.
У травні Безос виклав свій план створення місячної бази - за допомогою або без допомоги NASA. А недавно Ізраїль оголосив про свій намір посадити місію на Місяць за допомогою ракети SpaceX Falcon 9. Нещодавнє відкриття джерел води на Місяці також полегшило б створення космічної станції.
Нагадаємо, днями людство відзначало 49 річницю висадки на Місяці. 20 липня 1969 астронавти з місії Аполлон 11 стали першими людьми, що підкорили один із найближчих космічних об'єктів. Робота над різними місіями на Місяць тривала ще три роки, і останній раз, коли нога людини ступала на поверхню єдиного земного супутника був в 1972 році.
Причина припинення місій - урізання бюджету. У перерахунку на нинішній курс, бюджет місій Аполлон склав близько $120 млрд. А сучасна річний бюджет усього NASA становить до $20 млрд (хоча бюджет на американські озброєння досягає близько $600 млрд).

Related

Цікаво 7363724821339849631

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item