ЗМІ дізналися деталі нових санкцій США проти Росії

ЗМІ дізналися деталі нових санкцій США проти Росії
У США мають намір прийняти новий список санкцій закон

Законопроект сенаторів також містить цілий механізм, покликаний перешкодити Трампу вивести США з НАТО.

Законопроект про нові санкції проти Росії, підготовлений сенаторами республіканцями, стосується не тільки Росії, але і президента США Дональда Трампа. Про це пише видання КоммерсантЪ з посиланням на відповідний документ.

Текст документа починається зі звернень до президента Трампа, якого закликають підтримати зусилля з протидії втручанню "з боку уряду Росії або інших іноземних гравців у діяльність держустанов США, а також у демократичні процеси в країні".
Друге побажання - "публічно закликати уряд Росії повернути Крим під контроль уряду України, а також закликати відмовитися від підтримки насильства на сході України з боку сепаратистів". У цьому пункті мова також йде про "окупацію і підтримку сепаратистів" на територіях Грузії і Молдови.

За інформацією видання, законопроект передбачає об'єднання всіх антиросійських санкцій, які були введені окремими актами. Для координації цього процесу в уряді США пропонується ввести "списки санкцій координаційний офіс".

В економічній частині проекту найбільш важливою вимогою значиться заборона на здійснення операцій у США, а також заморожування активів, семи російських банківських структур, які вже знаходяться в режимі санкцій, зокрема Ощадбанку, ВТБ, ВЕБ і Промсвязьбанка.

В "персональній" частини санкцій проекту головна ідея - змусити Трампа більш ефективно виконувати акт CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) - федеральний закон США, який накладає додаткові санкції на Іран, Північну Корею і Росію. В цьому плані сенатори пропонують скоротити терміни звітів з виконання санкцій протягом 60 днів після прийняття законопроекту оновити "кремлівський список", а також розпочати практичну роботу з пошуку активів і особистих статків у світі Володимира Путіна.

Документ також містить цілий механізм, покликаний перешкодити Трампу вивести США з НАТО.

Раніше один з авторів закону сенатор Ліндсі Грем заявив, що в США готують для Росії "нищівні" санкції. Новий законопроект американських сенаторів вводить санкції проти політиків, бізнесменів і російського держборгу.

Related

Події у світі 4787704277468385282

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item