Знайшли багате дитяче поховання слов'янського племені

Знайшли багате дитяче поховання слов'янського племені

Давні прикраси виявили археологи біля села Глинське Зіньківського району Полтавської області
"Це жіночі прикраси літописних сіверян, які походять із дитячого поховання виявленого у житлі, різноманітні побутові та особисті речі часу Київської Русі та після монгольської доби. З їх числа привертає увагу срібна ординська монета, а також виразна колекція імпортного столового посуду – це лисковані глеки червоного та помаранчевого кольору, що здогадно походять з Азаку, а також уламки середземноморської поливної кераміки. Увесь комплекс знахідок засвідчує надзвичайно цікаву історію цих місць та проливає світло на життя віддалених давньоруських градів після приходу монголів на Русь", - розповів керівник експедиції Юрій Пуголовок, повідомляє "Останній бастіон".
Знахідки відреставрують та передадуть до музеїв.
На розкопках працюють археологи з Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України та Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка.
14 найстаріших тягарців для рибальської сітки знайшли в південнокорейському окрузі Чонсон. Їхній вік - майже 30 тис. років. Знаряддя виготовлені із вапняку. Їх знайшли під час розкопок у печері Маедун.

Related

Цікаво 2617644820516519639

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item