Рік у США: українець назвав плюси життя в країні

Рік у США: українець назвав плюси життя в країні

Дмитро Бондар, який рік тому разом з родиною переїхав у США, назвав 11 плюсів життя в новій країні.
"Коли приймав рішення їхати в США, насамперед було бажання розвивати тут бізнес. Після 15 років в Україні, здалося, що досяг всього в тих секторах, де працював. Нижче нотатки та роздуми після року життя в США. Вибачте, якщо думка не співпадає з вашою. Це нормально", - пише Дмитро Бондар у своєму Facebook.
1. Добрі усміхнені люди. Як зараз пам'ятаю, переходиш дорогу, на зустріч йде незнайомий чоловік і "Привіт. Як справи". Дрібниці, але приємно. Порівнюю з київською областю де я жив, там-то мені ніхто не посміхався.
2. Погода. Майже 10 місяців близько +20. Решта +35-37. Знову ж таки я більше за тепло, ніж за сирість, дощі і снігопади.
3. Порядок. Сміття прибирається вчасно, як годинник. Парковка –порядок, оскільки штрафують безбожно. Останній раз задумався і бац тримайте 20 доларів. На дорогах знову ж порядку в рази більше, хоча поліцію я за рік бачив 1-2 рази може.
4. Природа. Бережуть. Кожне дерево, кожну білочку. У нас гуляють олені, білки, багато птахів. Штрафи за шкідництво дуже пристойні. Природні парки, водоспади, печери. Все дуже оберігається, все для людей.
5. Люди навколо. Дивно, але в Україні я за 15 років менше соціалізувався з сусідами ніж тут. Ми відразу познайомилися з безліччю людей. З абсолютно різних країн: казахи, росіяни, американці, індуси. Що цікаво, що в російськомовній тусовці, не зустрів жодного "любителя Путіна".
6. Діти. Для дітей в школі дуже багато всього - гуртки, допомога з мовою (діти після року говорять вже вільно). Автобус відвіз, автобус привіз, майданчики, різні розваги та навчання. Хоча ми тільки приїхали, по суті, ще навіть не платили ні разу особисті податки, тільки корпоративні. У цьому плані, створюється відчуття, що тебе приймають і допомагають, дають публічні блага.
7. Податки. Тут видно, куди вони йдуть. Школи, дороги, інфраструктура і т. д. Все більше стаю прихильником, що в Україні без податкової дисципліни ще довго не бачити хорошого майбутнього.
8. Бібліотеки. У мене щелепа тут відпала, коли побував у Остиновських бібліотеках. Там хочеться сидіти й читати. Є все. Зручно.
9. Зброя. У Техасі купити зброю - це просто сходити за покупками. Продається легко, швидко - за 1-2 дні. В Україні я багато стріляв, тут ще руки не дійшли. Але відчувається, що із цього не роблять фетиш або як у нас говорить міністр "українцям не можна, вони себе перестріляють".
10. Бізнес. Звичайно не все так пішло, як бачилося. Але в цілому є відчуття, що на правильно шляху. Ринок величезний. І все буде добре. Взагалі тут звичайно все дуже конкурентно. Люди звикли працювати. Сервіс (на мій погляд) на голову вище.
11. Покупки. Є все. На будь-який гаманець. Треба дешево – волмарт, треба дорого – wholefoods. Треба прямо під двері – Амазон. Хочеш піти особисто – багато магазинів. Мені дуже подобаються в Остіні місцеві локальні магазини. Таких багато.
Бану Хамраєва із Дніпра 5 років тому разом із чоловіком та дітьми - 6-річним Платоном та 9-річним Левом переїхала в Амстердам. Українка розповіла Gazeta.ua про особливості навчання у місцевих державних школах.

Related

Суспільство 8299621225748892322

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item