США вводять санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

США вводять санкції проти Росії через отруєння Скрипалів
Ілюстративне фото
США прийняли рішення ввести проти Росії нові санкції через атаку з застосуванням нервово-паралітичної речовини Новачок проти колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки у Великій Британії.
Згідно з повідомленням Державного департаменту США, нові санкції набудуть чинності 22 серпня.
У заяві Вашингтон прямо звинуватив Москву в застосуванні забороненої хімічної зброї проти громадянина Британії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.
"Уряд Російської Федерації використовував хімічну або біологічну зброю, порушуючи міжнародне право, чи використовував смертоносну хімічну або біологічну зброю проти своїх власних громадян", - заявили в Держдепі.
Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року у британському місті Солсбері. За даними Лондона, за отруєнням Скрипаль стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.
У відповідь на отруєння Велика Британія вислала низку російських дипломатів. Солідарність з Лондоном висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.
Росія заперечує причетність до отруєння Скрипалів.

Related

Події у світі 4739828553728710719

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item