Трамп скасував візит Помпео в Північну Корею

Президент США Дональд Трамп

Американський лідер зазначив, що США не досягають достатнього прогресу в питанні денуклеаризації Корейського півострова.

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю, 24 серпня скасував візит держсекретаря США Майка Помпео в Північну Корею, який був запланований на наступний тиждень. Про це американський лідер повідомив в Twitter.
"Я попросив держсекретаря Майка Помпео не вирушати в Північну Корею цього разу, оскільки я вважаю, що ми не досягаємо достатнього прогресу в питанні денуклеаризації Корейського півострова", - написав Трамп.Водночас він зазначив, що хоче "передати свої найтепліші побажання і повагу" лідеру КНДР Кім Чен Ину."Я сподіваюся, що скоро з ним побачуся", - додав президент США.
Також в серії твітів, опублікованих в п'ятницю, Трамп вказав на зменшену, на його думку, роль Китаю в питанні денуклеаризації КНДР "через нашу більш жорстку позицію щодо торгівлі".Як наголосив американський лідер, Помпео "сподівається на поїздку до Північної Кореї незабаром, найімовірніше після того, як вирішаться питання наших торгових відносин з Китаєм".Раніше повідомлялося, що держсекретар США на наступному тижні відвідає Пхеньян. Цей візит до Північної Кореї мав стати четвертим для Помпео. Зустріч повинна була проводитися в рамках процесу нормалізації відносин.
Нагадаємо, експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) не знайшлипідтверджень про припинення ядерної програми Північної Кореї.

Related

Події у світі 1562033276909487854

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item