США попередили Росію про готовність вдарити по Сирії, якщо Асад застосує хімічну зброю - ЗМІ

США попередили Росію про готовність вдарити по Сирії, якщо Асад застосує хімічну зброю
Ракетний удар США по Сирії в 2017 році
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон попередив свого російського колегу Миколу Патрушева, що в разі застосування хімічної зброї режимом президента Сирії Башара Асада Вашингтон застосує більш сильні військові заходи, ніж в попередні рази, повідомляє Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
За інформацією співрозмовників видання, Вашингтон має інформацію про те, що Башар Асад може використати хімічну зброю, оскільки він прагне взяти під контроль один з останніх повстанських районів.
Сирія за підтримки російської авіації перекинула сили до провінції Ідліб на північному заході - останнього регіону, підконтрольного повстанцям (в основному джихадистам з Аль-Каїди і інших угруповань). За наявними даними, там знаходяться десятки тисяч бойовиків, більшість з яких була евакуйована в Ідліб в межах угод про припинення вогню.
Як зазначає Bloomberg, під час переговорів Джона Болтона і Миколи Патрушева в Женеві також обговорювався можливий вивід американських військ з військової бази на сирійсько-іракського кордону або їхня співпраця з російськими силами. За словами джерел, сторони не змогли досягти компромісу. США також відкинули пропозицію Росії про призупинення введення нафтових санкцій щодо Ірану в межах більш широкого плану з врегулювання в Сирії.

США завдали два удари по Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї сирійським режимом. У квітні 2017 року американські військові випустили 59 ракет типу Томагавк по сирійській авіабазі, яка використовувалася під час хімічної атаки проти жителів міста Хан-Шейхун. Через рік США, Велика Британія і Франція завдали точкові удари по об'єктах з виробництва хімічної зброї в Сирії.

Related

Події у світі 7681101237874332462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item