У Росії затримали українського водія за звинуваченням у "контрабанді зброї"

У Росії затримали українського водія за звинуваченням у "контрабанді зброї"
Українського водія Олега Чабана затримали працівники ФСБ РФ
У Росії затримали та заарештували українського водія міжнародного рейсу Вінниця - Москва Олега Чабана за звинуваченням у "контрабанді і незаконному перевезенні та зберіганні зброї", заявив його захисник Юрій Білоус.
За словами адвоката, українця затримали співробітники ФСБ РФ ще 19 травня у селищі Климово в Брянській області. Після цього взяли під варту та двічі продовжували запобіжний захід, передає УНІАН.
Білоус розповів, що українського водія затримали після того, як в автобусі серед пасажирського багажу знайшли зброю та вибухові пакети під назвою "грунтовка", до яких сам Олег Чабан не мав жодного стосунку. За його словами, цей вантаж мав отримати громадянин РФ.
"Він [власник багажу] дав свою явку з повинною, тобто можливо допустити, що ця людина є учасником якоїсь схеми, якоїсь групи, можливо організованої. І він, громадянин РФ, тут відпущений під підписку про невиїзд", - сказав адвокат, додавши, що Чабан не визнає провину.

Дружина затриманого українця, Наталія Чабан, повідомила, що її чоловік з 18 років працює водієм, лише останні півтора року – на маршрутах міжнародного сполучення. Перед затриманням він працював водієм на приватного підприємця.
"До Москви він їздив не дуже часто ... Можливо це була друга або третя поїздка… Цієї поїздки не мало бути ... Його викликали за три години до поїздки в зв'язку з тим, що другий водій відмовився їхати за сімейними обставинами", - додала вона.
За словами представника МЗС України Василя Кирилича, Росія повідомила посольство України про затримання чоловіка лише 27 червня. Станом на 3 серпня українські дипломати не мають жодної відповіді від російської сторони у справі надання дозволу на відвідання консулом громадянина України, передає Громадське радіо.
Нагадаємо, що у Москві співробітники ФСБ Росії затримали українського провідника Сергія Бугайчука, йому інкримінують незаконний продаж вогнепальної зброї.

Related

Події у світі 1686583427867872765

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item