Справу Кернеса закрили

Справу Кернеса закрили

Київський районний суд міста Полтави закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, яких звинувачували в катуванні учасників місцевого Євромайдану.
Таке рішення ухвалили 10 серпня.
"Суд постановив: кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса Геннадія Адольфовича, Бліннікова Віталія Дмитровича, Сміцького Євгена Миколайовича закрити в зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення в справі", - йдеться в постанові, повідомляє "Інтерфакс-Україна"
Його озвучив суддя Андрій Антонов.
"Очікував виправдувального вироку", - сказав Кернес після оголошення рішення.
"Я зрозумів цю постанову таким чином, що провадження припинено в зв'язку з тим, що прокурори систематично не були в залі судового засідання в призначений час і суддя розцінив це як систематичну неявку", - додав він.
Ухвала може бути оскаржена в Апеляційному суді Полтавської області протягом 7 днів з дня його оголошення.

Прокурори будуть подавати апеляцію на рішення Київського районного суду Полтави, який постановив закрити кримінальну справу щодо мера Харкова Геннадія Кернеса та 2 його охоронців.
Геннадію Кернесу інкримінували викрадення активістів у Харкові.
25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану. У той самий день депутат Харківської облради Іван Варченко, ВО "Батьківщина", заявив про викрадення двох активістів - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса "біля готелю "Національ".
Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мера та 2 його охоронців.

Related

Політика 7362406070267575769

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item