Росія давно веде проти нас війну - Кучма

Росія давно веде проти нас війну - Кучма

Росія веде гібридну війну проти України не з 2014 року, а значно раніше.
Про це заявив другий президент Леонід Кучма в ефірі телеканалу ICTV.
Він згадав про події у Криму до анексії півострова РФ.
"Мєшковський цей сепаратизм (проросійський активіст Юрій Мєшков. - Gazeta.ua), не Мєшков його придумав. І не Мєшков придумав, щоб зробити себе "президентом" (Криму. - Gazeta.ua). І не він придумав, щоб з Росії привезти повністю склад "уряду". І відповідні рішення міська рада Севастополя прийняла, що вони, так сказати, самостійні.
Гібридна війна, вона вже давно була. Ми просто її не помічали. Я скажу правду, мені самому у страшному сні не снилось, що Росія розпочне з нами повномасштабну війну. Але це так", - сказав Кучма.
"Але, що ми зробили при Мєшкові. Ми проявили характер. Посадили його на літак і відправили його туди, куди треба відправити. Разом з його "урядом". Провели велику пропагандиську роботу і кримчани нас підтримали.
Дійсно проявили характер, бо без характеру можна втратити навіть те, що ти маєш", - додав другий президент.
Також Кучма згадав про події 2003 року, коли росіяни у напрямку острова Тузла почали насипати греблю з метою з'єднання її з берегом РФ.
Заявили чітко: якщо далі будете продовжувати - будемо стріляти
"Ми на острові створили військову прикордонну команду. Заявили чітко (а там же 100 метрів лишалося): якщо далі будете продовжувати, ми будемо стріляти, відкриємо вогонь. Я повинен був це сказати", - вдався до спогадів другий президент.
Говорячи про російську окупацію півострова, Кучма зауважив: "Вони дивилися на нашу слабкість. Тим більше, що був перехідний період в українській владі. Хоча у Криму у нас було 20 тисяч військове формування. А при мені - десь під 30 тисяч. Це потужна команда. А ми ж практично ходили по всій території з піднятими руками. Бо була і боязнь і нерішучість".
"А якщо би ми із "зеленими чоловічками", коли вони захопили кримський парламент, зробили те, що Росія зробила у Беслані... "Зелені чоловічки" - це терористи. Із терористами відповідна розмова повинна бути. А коли бачать, що ти слабкий - так до тебе і відносяться", - додав Кучма.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.
Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Related

Політика 6437102823351792579

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item